Herman (ANO): Kolínský starosta chce po ANO omluvu. Bude na ní trvat i po zveřejnění těchto informací?

10.04.2024 14:23 | Komentář

„Kolínská mafie pod taktovkou hnutí STAN začíná být z hnutí ANO velmi nervózní,“ napsal Karel Havlíček (ANO) po návštěvě kolínského restauračního zařízení v místní čtvrti Sendražice s tím, že místní lidé jsou znechuceni z vládní a lokální politiky.

Herman (ANO): Kolínský starosta chce po ANO omluvu. Bude na ní trvat i po zveřejnění těchto informací?
Foto: archiv redakce
Popisek: Martin Herman

Tato slova ale velmi pobouřila kolínského starostu Michaela Kašpara (STAN). Ten na ně totiž reagoval velmi podrážděně výzvou adresovanou hnutí ANO, jehož kolínští členové mají zajistit „omluvu za lživá a urážlivá a zcela hloupá vyjádření pana Havlíčka“, jak doslova napsal.

Jako člen Oblastní organizace ANO v Kolíně necítím žádnou potřebu se omlouvat a vysvětlím proč.

Není totiž zcela jasné, jaká tvrzení má pan Kašpar na mysli.

Tak tedy, pane starosto, pokud se vám nelíbí tvrzení Karla Havlíčka o tom, že jsou místní lidé znechuceni z vládní a lokální politiky, měl byste si možná přečíst nějaký průzkum důvěry současné vlády. Dvacet procent opravdu nesignalizuje nic jiného, než znechucení z toho, co předvádí vaše strana spolu s dalšími.

Pokud si snad myslíte, že v Kolíně je to jiné, že kolínští mají větší platy, levnější potraviny, nebo neplatí obří částky za energie, doporučuji vyrazit mezi lidi. Sám zjistíte, že v tomto případě se skutečně nemusí omlouvat pan Havlíček a ANO, ale spíš vy a vaše strana.

No, a pokud požaduje pan starosta omluvu za tvrzení o tzv. Kolínské mafii, tak ho mohu pro začátek odkázat na pořad Aby bylo jasno (ZDE), kde je řeč nejen o celostátních, ale i kolínských problémech hnutí STAN a okolnostech vzniku vašeho kolínského hnutí.

Mluvíme-li o MAFII, pojďme si vzít jako příklad asi nejznámější mafiánskou ságu a tou je Kmotr. Co se tedy v této kuchařce každého mafiána dočteme?

  • Mafie má přístup ke špičkám politického a společenského dění. 
  • Mafie má přístup do médií a nakloněné a zaplacené novináře. 
  • Mafie má svoje lidi u policie. 
  • Mafie provozuje širokou síť informátorů. 
  • Mafie má řadu svých právníků, na kterých nešetří.

Tolik tedy Mario Puzzo a jeho Kmotr.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Válka na Ukrajině? Amerika chce suroviny

7:02 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Válka na Ukrajině? Amerika chce suroviny

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k válce na Ukrajině.